Manager Vastgoed & Huisvesting

De wereld waarin we leven verandert razendsnel. Voor Reclassering Nederland heeft dat tot gevolg dat er verschuivende wensen zijn ten aanzien van onze huisvesting. De eerste verbeterslagen zijn reeds achter de rug maar er is nog volop ruimte voor verdere optimalisatie. We zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met onze omgeving. Met onze 88 panden hebben we een gevarieerde en aantrekkelijke portefeuille en we hebben een wendbare bedrijfsvoering met korte lijnen. Strategie en uitvoering zit dicht bij elkaar.

Ben jij de Manager Vastgoed & Huisvesting die het vraagstuk van onze huisvesting op vernieuwende manier gaat vormgeven?

Wat ga jij doen?

Er moet een strategie uitgewerkt en afgestemd worden en, na akkoord, geïmplementeerd worden.

Concreet betekent dat dat je

 • een nieuw strategisch huisvestingsplan samenstelt
 • het voorgenoemde plan invoert  
 • optreedt als voorman/voorvrouw voor het team Vastgoed/Huisvesting waarbij we
 • het team Vastgoed/Huisvesting verder gaan inrichten
 • je de vastgoed beheerder en Projectleiders Huisvesting aanstuurt

Dit is Reclassering Nederland
Reclassering Nederland is een onafhankelijke organisatie die werkt aan een veiliger samenleving. Samen met onder meer justitie, politie, gemeenten en het gevangeniswezen zetten we alles op alles om te voorkomen dat mensen opnieuw de fout in gaan. Dat doen we door aan de slag te gaan met verdachten en veroordeelden en hen aan te sporen hun gedrag te veranderen. Dat gebeurt vanaf hun arrestatie en vaak tot en met de periode dat zij weer op vrije voeten zijn. Medewerkers van Reclassering Nederland werken volgens uitgekiende methodes en op basis van wetenschappelijke ontwikkelingen. Het reclasseringswerk is het middelpunt van onze taak: bijdragen aan veiliger samenleving.

Meer informatie, zoals ons jaarverslag en persoonlijke verhalen over werken bij Reclassering Nederland lees je op onze website. Of volg ons op LinkedInInstagram en Twitter.

Werk maken van het verschil
Reclassering Nederland vindt het belangrijk dat al haar medewerkers samen een afspiegeling vormen van de veelzijdige Nederlandse samenleving. Gevarieerd samengestelde teams waarin iedereen er toe doet, zijn sterker. Wij hebben in alle teams mensen nodig die anders naar hetzelfde kijken vanuit een verschillende achtergrond. Denk aan culturele herkomst, leeftijd, geslacht, ervaring en competenties. Onze doelgroep is immers ook divers. Daarom werken we actief aan de thema's inclusiviteit en diversiteit.

Wat heb je in je mars
We verwachten van jou bij voorkeur een minimaal een afgeronde hbo of wo opleiding of een opleiding die aansluit op de vereiste werkzaamheden. Tevens breng je een aantal jaar relevante werkervaring mee.

Om deze job goed uit te kunnen voeren ben je:

 • een ‘stevig’ persoon die nieuwe ideeën kan aanbrengen, vormgeven en de omgeving kan overtuigen
 • communicatief sterk en gewend om in een bestuurlijk complexe omgeving tot resultaten te komen
 • gewend om op strategisch en tactisch niveau te opereren
 • ervaren in de wereld van vastgoed en huisvesting
 • zie je raakvlakken met IT, HR en facilitair en kan daarin optreden
 • in staat om een team verder in te richten, bij elkaar te houden en aan te sturen

Competenties, daar gaat het om
De reclassering werkt dagelijks aan het gedrag van daders en verdachten. Dat vraagt dat ook medewerkers  kritisch naar hun eigen gedrag kijken en dat gedrag transparant maken en het verder ontwikkelen. Van collega’s verwachten we in ieder geval de volgende competenties:

 • Integriteit
 • Consequent handelen
 • Individugericht leiderschap
 • Samenwerken en teamorientatie
 • Zelfreflectie

Aanbod
Een baan met gegarandeerde afwisseling en intensieve, uitdagende opdrachten. Je krijgt ruimte voor eigen initiatief en bent voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitvoering en resultaten van je werk en die van het team. Je werkt in een stimulerende en informele werkomgeving. We bieden je goede secundaire arbeidsvoorwaarden en faciliteiten. De verwachte inschaling is schaal 12 met een maximaal bruto maandsalaris van € 6.044,- gebaseerd op een 36-urige werkweek. Tevens krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%. We vragen een beschikbaarheid van 32 tot 36 uur.

Informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Popko de Vlugt (Stafhoofd) op telefoonnummer 06-15440278 of per mail p.de.vlugt@reclassering.nl. Om direct te solliciteren klik je op 'solliciteren' en vul je het sollicitatieformulier in waarbij je je motivatiebrief en cv toevoegt. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig intern en extern, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang krijgen. Deze vacature sluit op 5 maart 2023

Vacature gegevens

Contactpersoon vacature

Acties