Marloes Knoop

Reclasseringswerker & Adviseur Elektronische Monitoring (EM)

Zes jaar geleden begon Marloes Knoop als stagiair bij Reclassering Nederland. Inmiddels is Marloes reclasseringswerker en werkt ze als adviseur Elektronische Monitoring (EM) in Twente. Een nieuwe functie binnen het EM-team waarin ze ervoor zorgt dat de mogelijkheden van elektronische monitoring, oftewel de enkelband, optimaal worden benut. Marloes vertelt over haar loopbaan binnen Reclassering Nederland en wat haar drijft in het reclasseringswerk.

Lees verder

Ruud Keijzers

Reclasseringswerker

“Als iemand van een kliniek bezorgd belt zeg je niet: ‘Ik kom volgende week woensdag wel even langs.’ Nee, dan gaan we gelijk dezelfde dag nog om tafel.” Dat het helpt als je beide kanten van de medaille kent, blijkt maar weer eens uit het verhaal van Ruud Keijzers. Een jaar of drie terug zegde hij zijn baan op als Psychomotorisch Therapeut in Forensische Psychiatrische Centrum de Rooyse Wissel en ging aan de slag als reclasseringswerker met als taakspecialisatie tbs/pij bij Reclassering Nederland.

Lees verder

Eliza Tatar

medewerker Planningsbureau

Het is nog niet zo heel lang geleden dat de 19-jarige Eliza haar diploma voor juridische administratieve dienstverlening heeft behaald, maar ze is al hard aan het werk bij de reclassering. Met veel waardering voor het reclasseringswerk werkt ze op de afdeling Logistieke Administratie in Utrecht. Naast haar baan volgt ze ook een studie HBO-Rechten.

Lees verder

Selmah

Reclasseringswerker

Ben je bekend met de term ‘PIJ-maatregel’? Of zegt misschien de in de volksmond bekendere term ‘jeugd-TBS’ je iets? Het is een maatregel (Plaatsing in een Instelling voor Jeugdigen) die wordt opgelegd aan jongeren met complexe psychische  problematiek die een ernstig delict hebben gepleegd. Denk aan gewapende overvallen, straatroven, woninginbraken met geweld. Dit soort jongens vormen het dagelijks werk van PIJ-specialist Selmah. 

Lees verder

Khadija Bouk

Teamleider werkstraffen

''Vertrouwen blijven hebben in jezelf en geloven in de ander. Dat zijn de meest waardevolle inzichten die ik tijdens mijn loopbaan bij Reclassering Nederland heb opgedaan.'' 

Lees verder

Aukje

Coördinator Elektronische Monitoring

Aukje is Coördinator Elektronische Monitoring (EM, beter bekend als 'de enkelband') bij Reclassering Nederland. In die rol is zij de steun en toeverlaat voor reclasseringswerkers die EM-specialist zijn. "Een functie waarin geen dag hetzelfde is en je snel moet kunnen schakelen", licht Aukje toe. 

Lees verder

Stef

Reclasseringswerker

In de afgelopen 22 jaar bij de reclassering heeft Stef zich nooit verveeld: “Geen cliënt is hetzelfde. Geen verhaal is hetzelfde. En uitpluizen wat iemand ertoe heeft bewogen een delict te plegen en daar dan vervolgens een mooi rapport over schrijven, ja daar gaat mijn hart nog altijd sneller van kloppen.” Toen Stef gevraagd een aantal jaar geleden gevraagd werd om zich als TBS-toezichthouder te specialiseren, vlak voor zijn pensioen, stond hij dan ook niet te trappelen. “Zal ik me dat nou nog op de hals gaan halen?”, vroeg hij zich af. Maar toch zei hij ja, en van spijt is geen sprake.

Lees verder

Nadine Cremers

Adviseur

Nadine is adviseur bij de reclassering. Hoe ziet haar werkdag eruit? "Ik onderzoek hoe iemand tot zijn of haar delict is gekomen. Wat is de kans op herhaling en wat is er nodig om ervoor te zorgen dat iemand niet terugvalt?" 

 

Lees verder

Linda

Toezichthouder & EM-specialist

Linda werkt sinds een paar weken als toezichthouder bij Reclassering Nederland in het oosten van Nederland. Zij is lid van het team Elektronische Monitoring (EM). Een baan met gegarandeerd uitdagingen, afwisseling en veel dynamiek. “Die elementen en het feit dat je samen met de EM collega’s een (h)echt team vormt en samen de verantwoordelijkheid draagt, dat trekt mij enorm.”

Lees verder

Merijn Koomen

Leveringsbeheerder

Merijn is leveringsbeheerder op de afdeling I&A bij Reclassering Nederland, een functie die hij inmiddels zo’n vier jaar bekleedt. Hij leerde de organisatie kennen via een detachering als Servicedeskmedewerker, maar kwam na een paar jaar in vaste dienst. “Ik wilde meer vastigheid en regelmaat en vond het mooi om bij een organisatie te werken met een maatschappelijke meerwaarde.”

Lees verder

Tony en Albert

Werkstrafbegeleiders

Tony en Albert zijn werkstrafbegeleider bij de reclassering. Daar zien ze van alles voorbijkomen: van mensen met een groene hanenkam tot iemand in driedelig pak. ‘Het belangrijkste is om de werkgestraften de hele dag op een goede functionele manier aan het werk te hebben.’ 

Lees verder
Powered by Emply